Ny studie fra Descartes: 65% oppgir at det er aktuelt med økte Transport Management-investeringer 

Descartes Systems Group utga nylig sin syvende årlige utgave av Global Transportation Management – Benchmark Survey. Resultatet av studien viser at veksten i bedriften og forbedret kundeservice fortsatt står øverst på listen over faktorer som avgjør om bedriftene skal satse mer på Transport Management. Lars Persson, VP Sales Customs EMEA i Descartes kommenterer studien.  

Studien ser på hvilken rolle bedriftene mener Transport Management har, identifiserer nøkkeltrender i markedet, ser på hvordan verdien til transportens måles, undersøker hvilken teknikk, kapasitet og strategier som påvirkes mest, og ser fremover på hvordan det ser ut med IT-investeringer fremover. Totalt 345 respondenter deltok i årets undersøkelse. Dette dreier seg om personer som er aktive innen transport og logistikk i en rekke ulike bransjer.  

- 65% av respondentene indikerte at det er aktuelt med økte Transport Management IT-investeringer, samtidig som 39% vil holde seg på nåværende investeringsnivåer. Kun 4% ser for seg reduserte satsninger. Et tydelig tegn på at bedriftene ønsker å øke sin TM-kapasitet, og dette til tross for et transportmarked med noe reduserte kostnader, sier Lars Persson, VP Sales Customs EMEA i Descartes.  

Global Transportation Management– Benchmark Survey viser at mangel på sjåfører, kapasitetsbegrensninger og drivstoffkostnader er topp 3 når det gjelder industrielle og regulatoriske faktorer som vil påvirke bransjen mest i løpet av de neste 5 årene.   

Studien så også på hvilke evner som er nødvendig for en effektiv transportstyring. For sjette år på rad toppet synlighet som den viktigste enkeltfaktoren (60%). På andreplass, for andre år på rad, var muligheten for å spore budet (46%), tett fulgt av resultatstyring/informasjonshåndtering og datavisualisering (45%).