Sveriges ledende restaurant- og storkjøkkenspesialist, Martin & Servera, velger Winroute fra Descartes for å optimalisere leveransene sine gjennom strategisk planlegging av sine ruter. Et viktig steg for å nå selskapet sitt mål om klimanøytrale transporter senest i 2030.

Martin & Servera – Sveriges ledende restaurant- og storkjøkkenspesialist, jobber hardt med å effektivisere transportene sine for å minske klimapåvirkningen. Distribusjonen til selskapet er kompleks, med 20 000 kunder og 7000 daglige leveranser med smale tidsvindu. Distribusjon skjer i form av 400 biler fra fire sentrallager, samt 18 mindre knutepunkter over hele Sverige. Omgjøringen av «Master Routes» er et komplisert og tidkrevende arbeid som krever spesialistkunnskap for å kunne ta hensyn til kundenes ønsker, lossing- og lastingstid, bilpark og veiforhold.

lastbil från martin & servera använder sig av ruttplanering

 "Vi har lett etter en løsning som gir oss viktige verktøy for kontinuerlig forbedring og tilpasning av våre daglige rutiner. Vi ville også at løsningen skulle gi oss et grunnlag for strategiske beslutninger, for eksempel hvor en kundes leveranse skal gå fra og hvilket knutepunkt som anvendes for leveransen. Innføringen av WinRoute har alt det vi har lett etter, og det vil helt klart gi oss store fordeler i veien vår mot en mer bærekraftig og effektiv distribusjon", sier Robinson Paz, driftsleder i Martin & Servera Logistik.

Et av de målene selskapet har satt, er at transportene deres innen 2030 skal være klimanøytrale, og for å nå dette målet, har selskapet sett på det som nødvendig å investere i tekniske løsninger som effektiviserer og optimaliserer distribusjonen. WinRoute kommer til å være en viktig del i arbeidet som Martin & Servera har satt som mål, nemlig å doble utnyttelsesgraden på bilene sine og på den måten skåne miljøet.

En verden i endring krever en stor fleksibilitet
Ruteplanleggingsverktøyet WinRoute er et interaktivt verktøy som kommer med det absolutt siste innen planleggings- og optimaliseringsteknologi. WinRoute hjelper ruteplanleggeren til å blant annet å legge strategiske og taktiske planer for den daglige distribusjonen, forbedre serviceleveransen, og skape en detaljert oversikt over hvor kostnadseffektiv distribusjonen er, samt hvilke justeringer som bør innføres.

 "WinRoute er en perfekt løsning for Martin & Servera. Transportene deres rundt om i landet stiller høye krav om presise leveranser og en fleksibel håndtering. Med verktøyet kommer de til å få en økt evne til å levere varene i tide og de kommer også til å kunne omstille seg raskere når forutsetningene i omgivelsene endres. Et system i tiden og vi ser fram mot å ta del i Martin & Serveras reise", sier Lars Persson, salgssjef Norden hos Descartes.

Om Martin og Servera

Martin & Servera er Sveriges ledende restaurant- og storkjøkkenspesialist, som daglig leverer ferskvarer, mat, drikke, utstyr, tjenester og kunnskap til restauranter og storkjøkken.

Martin & Servera består av Martin & Servera Sverige, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda og Fällmans Kött. Läs mer på www.martinservera.se