Nexans er verdensledende innen kabelindustrien med et omfattende utvalg av kabler og kabelsystemløsninger for infrastruktur, industri, installasjon og lokalnettverk (LAN). Selskapet har industriell nærvær i 39 land, 26.000 ansatte og kommersiell virksomhet over hele verden.

Nexans Sweden i Grimsås, med ca 500 ansatte, er Nexans svenske hovedselskap og en viktig produksjonsressurs for Nexans innen både kraft- og telekommunikasjon, blant annet som koordinasjonssenter for bandfiberkabler. Grimsås tilbyr også som logistikksentre for kunder i de nordiske og baltiske landene.

Nexans Sweden AB har i mange år brukt en transportløsning fra Descartes og oppgraderer nå til en ny skybasert plattform for implementering av den nye GCT-løsningen (Global Customs and Transport). Med nye GCT vil Nexans Sweden AB få rask og effektiv kommunikasjon med tollmyndigheter og transportører/ peditører, samt andre fordeler som gjør det mulig å ekspandere til andre land og markeder.

"Med GCT som støtte for vår transportadministrasjon, vil vi kunne bestille transporter raskere og sikrere, og skape nødvendige dokumenter," sier Robin Olsson, logistikkutvikler hos Nexans Sweden AB.

"Vi er veldig glade for at Nexans Sweden AB har valgt GCT fra Descartes. De får fordeler og kan vokse med løsningen, fordi plattformen er en del av Descartes GLN (Global Logistics Network)», sier Lars Persson, salgssjef Norden hos Descartes.